Duiken op Aruba

Duiken op Aruba

Rond het eiland liggen elf duikwrakken.

Aruba is een fantastische duikbestemming met 50 duikspots. De beste duiklocaties van Aruba tref je aan de west- en zuidkust van het eiland. De noordkust is alleen geschikt voor zeer geoefende duikers. Aruba staat vooral bekend om zijn wrakken. Rond het eiland liggen 11 scheeps- en vliegtuigwrakken waaronder de Antilla, het grootste wrak van de Caribbean. Niet voor niets noemen ze Aruba de wrakhoofdstad van de Caribbean.

Duikvakantie op Aruba

Heb jij zin in een duikvakantie op Aruba? Dat is een uitstekende keuze. De kleurrijke riffen, het koraal en het gevarieerde onderwaterleven zijn fenomenaal en er is voor ieder wat wils. Zowel beginnende als gevorderde duikers komen in Aruba aan hun trekken. Aruba telt 50 duiklocaties waar je kunt genieten van koralen, zeesterren, pijlstaartroggen en natuurlijk duikwrakken! Je kunt de wrakken op Aruba het best bereiken per boot. Er liggen verschillende soorten wrakken rond het eiland, varierend van historische schepen, oorlogsschepen en civiele schepen tot vliegtuigen. Sommige gingen op roemruchte wijze ten onder, andere zijn bewust afgezonken om koraalvorming te stimuleren. Enkele bekende wrakken zijn het Antilla wrak, de Star Gerren en het Pedernales wrak. De twee bekendste vliegtuigwrakken zijn de YS-11, een voormalig vliegtuig van Air Aruba, en het wrak van een Convair 400.

Pedernales wrak

Het Pedernales wrak is ideaal voor beginnende duikers. Op niet meer dan 10 meter diepte vind je al grote delen van deze olietanker, begroeid met koralen. Krabben, baarzen en engelvissen maken dit beginnersparadijs compleet. Zorg dat je voordat je gaat duiken informatie inwint over het wrak. Het maakt je duik zoveel interessanter. Net zo mooi als de Pedernales is het Antilla wrak. Dit beroemd wrak ligt voor de noordwest kust van Malmok Beach. Het betreft een Duits vrachtschip dat in 1940 is gezonken toen de Duitsers Nederland binnenvielen tijdens de Tweede Wereld Oorlog. Het is een van de langste wrakken in de Caribbean. Als je op Aruba gaat duiken is de Antila een absolute must en niet alleen voor een keertje. Ga ook 's nachts, het is ook een mooie nachtduikspot. Verder is ook de Jane Sea het vermelden waard. De Jane Sea is 76 meter lang en staat recht op de oceaanbodem op een diepte van 29 meter. Voor kantduiken is minder geschikt. Een van de hotspots waar je wél een kantduik kunt maken, is Baby Beach. Je wandelt er zo het rif in.  

Beste duikperiode Aruba

Wanneer kun je het best op Aruba duiken? Eigenlijk kun je op Aruba altijd duiken. Het droge seizoen loopt van april tot november. Gedurende deze maanden is het extreem droog, zonnig en kalm weer. De zeecondities blijven het hele seizoen stabiel met een watertemperatuur van 29 graden celsius. Het regenseizoen op Aruba begint in december en duurt tot maart. Gedurende deze vier maanden kun je elke dag een korte stortbui verwachten, met iets koelere temperaturen als gevolg. De luchttemperatuur is dan gemiddeld 29 graden en de watertemperatuur rond de 26 graden. Het spreekt vanzelf dat Aruba ook voor niet-duikers een fantastisch vakantie-eiland is. Zowel het strand- als het nachtleven trekken jaarlijk vele duizenden toeristen naar Aruba. Ook surfers, golfers en natuurliefhebbers komen graag naar Aruba.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht