Op ontdekkingstocht in de onderwaterwereld van Australië

Op ontdekkingstocht in de onderwaterwereld van Australië

Voor een duikvakantie moet je in Australië zijn. Dien ruim voor vertrek een aanvraag voor het visum Australië in, zodat je je plannen kunt maken.

Kun jij niet kiezen tussen een ontspannende of ondernemende vakantie, omdat jouw voorkeur bij een combinatie van strand, sport en avontuur ligt? Overweeg dan een duikvakantie. Er valt nog zoveel moois te ontdekken onder water. Om te beginnen heb je een duikbrevet nodig, maar het allerbelangrijkste is dat je een mooie duikplek vindt. Australië staat bekend om zijn vele bijzondere duikplekken, waar je herinneringen op kunt doen die je een leven lang bijblijven. In dit artikel lees je alles over een duikvakantie in Australië en over het aanvragen van een visum Australië.

Duikplekken in Australië

Dat duikers zo enthousiast zijn over Australië heeft het land te danken aan het heldere water waardoor de kleurrijke en unieke vissen en koraalsoorten duidelijk te zien zijn. De mogelijkheden voor duikavonturen zijn dan ook eindeloos in dit prachtige land. In eerste instantie zul je bij een duikvakantie in Australië denken aan de wereldberoemde Great Barrier Reef. Deze 2.300 kilometer lange strook van riffen en eilanden biedt een enorm aanbod aan duikplekken en trekt duikliefhebbers van over de hele wereld aan. Dat is niet geheel verrassend, aangezien het rif vol zit met kleurrijk koraal en een spectaculaire verscheidenheid aan zeeleven.

Meer dan Great Barrier Reef

Maar duiken in Australië is niet beperkt tot het Great Barrier Reef. Het Ningaloo Reef, de Christmas Islands, het Kangaroo Island en de Yongala en Tangalooma wracks hebben je ook stuk voor stuk wat moois te bieden. Het Ningaloo Reef bevindt zich aan de westkust van Australië, waar je de walvishaai, dolfijnen en doejongs kunt spotten. Voor walvishaaien kun je eveneens naar de Christmas Islands gaan. Door het grote aantal krabben, zijn deze namelijk ook hier in groten getale aanwezig. Zeeleeuwen vind je in het water bij Kangaroo Island voor de kust van Adelaide en als je graag op onderzoek uitgaat, kun je vanuit Townshill een spannende duik nemen naar het wrak van het stoomschip Yongala dat tijdens een orkaan in 1911 zonk. Het schip bevindt zich 14 tot 28 meter onder de oppervlakte en werd pas in 1958 opgemerkt. Sindsdien geldt het nog altijd als trekpleister voor duikers. Het verkeert namelijk nog grotendeels in zijn oude staat. Eenzelfde ervaring doe je op als je gaat duiken in de Tangalooma Wracks. Deze verzameling schepen ligt vlak voor de kust van Moreton Island en werd in 1963 opzettelijk tot zinken gebracht om een veilige aanlegplaats voor boten te bieden.

Duikschool in de buurt

Bijna alle resorts langs de kust van Australië bieden duikexcursies en verhuur van duikuitrusting aan. Voor het geval dat je nog niet in het bezit bent van een duikbrevet zijn er ook tal van cursussen bij te wonen op een van de duikscholen die gevestigd zijn in het land. Het is daarbij van belang dat je aan het einde van de cursus een brevet ontvangt dat internationaal geldig is. Een duikbrevet dat overal bekend is, is het PADI-duikbrevet en deze is dan ook op bijna elke duikschool te verkrijgen. Zoek bij voorkeur een duikschool uit in de buurt van een levendige onderwaterwereld. Om het brevet te behalen zul je namelijk slechts vier tot vijf dagen bezig zijn. Na het behalen van je duikbrevet houd je dus nog genoeg tijd over om ervaring op te doen.

Visum Australië aanvragen

Als je voor aanvang van je reis naar Australië geen duikbrevet op zak hebt is dat dus geen enkel probleem. Zorg er echter wel voor dat je het visum Australië voor vertrek geregeld hebt. Een visum is verplicht en zonder visum Australië kun je dan ook niet inchecken op de vlucht of cruise. Je visum Australië aanvragen is binnen een mum van tijd gebeurd. Eenmaal toegekend, is het visum twaalf maanden lang geldig, maar dat wil niet zeggen dat je ook twaalf maanden lang aaneengesloten in het land mag verblijven. De maximale verblijfsduur bedraagt drie maanden, waardoor je alsnog lang genoeg de tijd hebt om een brevet te halen en daaropvolgend verschillende duiken te ondernemen.

Groot Online Duikkaartenarchief, 3D Wrakanimaties, Getijdenplanner, elk jaar de Duikersgids en meer. ABONNEER JE HIER

Reageer op dit bericht

‹ Terug naar het overzicht